En Joc !!! - F.C.C.E. - Explicació de l'esport - AntecendentsLa Federació
 

Antecedents històrics

L´esport de la Columbicultura va ser introduit a Catalunya per persones ja practicants, vingudes de terres de Múrcia i València alguns anys abans de la Guerra Civil. Principalment, es pensa que el lloc on es va iniciar l´esport va ser a Barcelona capital, on aquestes persones venien principalment per motius de feina. Això es produia allà pels anys vint.

La Federació Catalana es va formar amb la unió de les societats columbicultores, ara clubs esportius, que a llavors existien a Catalunya, entre aquestes les dels barris de Gràcia, Poble Sec, Sants, Barceloneta, etc.

Segons els documents oficials més antics que es troben a la Federació Catalana, aquesta data de l´any 1933 i funcionava com a tal alguns anys abans. En aquest any, es va constituir el Comité Mixte per ordre del Govern Civil de Barcelona, i que va servir per aglutinar les aficions dels coloms esportius i butxes i la dels coloms missatgers que per aquesta època, encara no s´havien constituit com a Federació.

El primer President del qual tenim constància documental va ser el Sr. José León González, qui va ser nomenat pel Governador Civil com a President del Comité Mixte.

Cal destacar com a esdeveniment dins del nostre esport, la celebració d´un Campionat Internacional de Coloms Esportius, Copa Su Majestad El Rey a l´any 1991, un any abans de les Olimpíades, el qual va tenir lloc a Cabrils al Maresme. Deu anys desprès, es va tornar a celebrar un Campionat Internacional, amb el nom de Campeonato de España de Palomos Deportivos, Copa Su Majestad El Rey, Open de Columbicultura, que va tenir lloc a la població del Pla del Penedès, on van participar coloms vinguts de totes les Federacions territorials i algunes d´estrangeres: Cuba, Argentina, etc.

 

F. C. C. E. - c/ Còrsega, 681 ent. 3a, 08026 - Barcelona Telf. 93-436 22 03 Fax. 93-436 22 03
colomsesportius@coloms.com; secretafc@colomsesportius.comtenidos.com
NIF - Q-5855018-G
Entitat esportiva inscrita amb el núm. 1433 al Registre d'entitats i associacions esportives
de la Secretaria General de l'Esport de la Generalitat de Catalunya

 

En Joc !!!